Tijdens deze uitgebreide traprenovatie zijn niet alleen de treden gerenoveerd, maar is ook de wangbekleding (de houten zijkanten van de trap) meegenomen. De wangen en de stootborden hebben dezelfde kleur. De kleur van de treden komt weer terug in de kappen van de wangbekleding. Ook is er verlichting aangebracht in de wangbekleding. Dit zorgt voor extra licht op de trap voor de veiligheid en daarnaast geeft het een sfeervolle uitstraling aan de trap.

De trap is bekleed met eiken en is geolied in een olie naar keuze (hierin hebben wij zo’n 40 kleurmogelijkheden). Eiken is een natuur product, waardoor er geen antislip in de toplaag is verwerkt. Daarom is het optioneel mogelijk om er een antisliprubber in te laten zetten.

Deze traprenovatie is in zijn geheel uitgevoerd in beton-look. Naast de treden, zijn ook de stootborden en de vloer op de overloop in hetzelfde decor meegenomen. Voor het kleurcontrast is de wangbekleding (de houten zijkanten van de trap) uitgevoerd in wit en ook afgewerkt met witte kappen.